Bureau ICE

Webinarserie voor IEP'ers

Schrijf je nu in!

Je gegevens

Inschrijven voor

Aanmelding bevestigen

Webinarserie voor IEP'ers

In deze serie kun je je aanmelden voor drie webinars. Hieronder lichten wij toe wat de inhoud van de webinars is.

1. Passend toetsen in het IEP LVS
Tijdens dit webinar geven Lisanne en Joost je uitleg over passend toetsen met het IEP LVS. We krijgen veel vragen over terugtoetsen én doortoetsen. Waarom zou je dit doen, wat betekent het voor je aanbod en wat is het effect op de leergroei? Wij geven je de antwoorden zodat jullie met elkaar kunnen kiezen hoe je hier als school mee om wil gaan.

2. Webinar In gesprek over de talentenkaart
Ben je net gestart met het IEP LVS? Dan is de talentenkaart nieuw voor je. In dit webinar leggen Annemarie en Lisanne je er alles over uit. Hoe leg je de resultaten uit aan ouders? Welke onderdelen staan er standaard op en welke zijn optioneel? Hoe zorg je ervoor dat ouders begrijpen wat er op de talentenkaart staat en hoe neem je hen mee in de leerlijn van hun kind?  

Werk je al langer met het IEP LVS en ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan natuurlijk ook aan!

3. Ambities formuleren in het IEP LVS
​​​​​​​Tijdens dit webinar geven Daphne, Joost en Wilma je uitleg over een nieuwe functionaliteit in het IEP LVS: het volgen van je eigen schoolambities. 

In het Onderwijsresultatenmodel staat beschreven hoe de Inspectie kijkt naar de resultaten van scholen. Op basis van je schoolweging is bepaald hoeveel procent van de leerlingen uit moet stromen op het 1F-niveau en hoeveel procent uit moet stromen op het 2F/1S-niveau. Dit noemen we de signaleringswaarde. Deze signaleringswaarde is een absolute ondergrens. Het is daarnaast belangrijk dat je als school je eigen ambitie vaststelt; naar welke uitstroom streef je als school? Deze ambitiewaarde kun je invoeren in het IEP LVS, zodat je snel kunt aflezen of je je signaleringswaarde en je ambitiewaarde met de eindtoets hebt gehaald.

Maar; als je deze gegevens alleen van de eindtoets hebt, dan kun je niet meer bijsturen en je onderwijsaanbod aanpassen. Het is daarom belangrijk dat je als school ook je tussenambities formuleert. Met de nieuwe functionaliteit kun je vanaf nu je eigen tussenambities (per vaardigheid) invoeren in het IEP LVS. Zo kun je vanaf leerjaar 3 volgen of jouw leerlingen op weg zijn richting een passend uitstroomniveau.

Samen met Wilma van de CED-groep leggen IEP Adviseurs Joost en Daphne je uit hoe de nieuwe functionaliteit werkt en hoe je passende ambities voor jouw school opstelt.

Veel kijkplezier! ​​​​​​​

Duur
De losse webinars duren ongeveer 30 minuten per uitzending.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.


Deel dit webinar