Webinar - Samen op weg met het nieuwe rekenen

Experts aan de slag met jullie zorgen en behoeftes!

Meld je nu aan
Bekijk webinar

Samen op weg met het nieuwe rekenen

‘Haalt mijn student nog wel het diploma?’, ‘Kan mijn student het niveau aan?’ of ‘Hoeveel extra tijd kost het mij?’

Veel rekendocenten kijken uit naar de komst van de nieuwe rekeneisen. Maar bij driekwart van jouw collega's leven ook zorgen. Dat blijkt uit onderzoek dat Ruigrok NetPanel voor ons heeft gehouden onder rekendocenten. We hebben niet alleen geluisterd naar jullie zorgen, maar maken ook werk van jullie behoeftes. Daarom nemen we je mee langs de opvallendste bevindingen en komen we met concrete oplossingen. Ook praten we je bij over het belang van het nieuwe rekenonderwijs en hoe je je hier optimaal op voorbereidt.

Op TOA kun je rekenen!Programma


  • Rekenexpert Else Simons begeleidt het webinar en vertelt je wat de zorgen en behoeftes over de nieuwe rekeneisen precies zijn.

  • Lector Kees Hoogland gaat dieper in op de nieuwe rekeneisen en waarom ze zo belangrijk zijn. Het belang van functioneel rekenen komt aan bod, de rol van rekenangst en hoe je studenten motiveert vanuit een positieve insteek.

  • Productmanager Peter Sonnenberg laat zien hoe we jou als docent kunnen ontzorgen en hoe we met concrete oplossingen studenten verder helpen.


Inspirerende sprekers

Kees Hoogland Lector Wiskundig en Analytisch Vermogen van Professionals 

Hij is één van de meest invloedrijke vernieuwers in het rekenonderwijs. Kees doet onder andere onderzoek naar gecijferdheid en is betrokken geweest bij de rekeneisen in het mbo.

“Studenten motiveer je door aandacht te besteden aan wat ze wél kunnen"Else Simons - Rekenexpert 
Ze is begonnen als docent Wiskunde. Het grootste gedeelte van haar loopbaan gaf ze leiding aan de ontwikkeling van lesmateriaal voor rekenen en lezen. Op dit moment is ze intensief betrokken bij de nieuwe rekeneisen.

“Het belang van functioneel rekenen voor mbo-studenten is groot” 
 
 
Peter Sonnenberg – Productmanager Nieuwe Rekentoetsen
Peter is 15 jaar wiskundedocent geweest in het mbo en vmbo. Daarna heeft hij  aan rekenmethoden gewerkt en als directeur in het basis en mbo-onderwijs. Op dit moment is hij als productmanager bij Bureau ICE verantwoordelijk voor de nieuwe rekentoetsen.
 
“Toetsen is pas succesvol als je volledig inzicht hebt in de volgende ontwikkelstap'Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar