Webinar - Het nieuwe rekenen

Ontdek de opgaven en evaluatieroute in TOA

Meld je nu aan
​​​​​​​
Bekijk webinar

Het nieuwe rekenen: ontdek de opgaven en evaluatieroute in TOA

Het duurt niet lang meer voordat de nieuwe rekeneisen ingaan voor het mbo. Een spannend moment voor onderwijsinstellingen, docenten en studenten. Want hoe gaat het nieuwe rekenonderwijs eruitzien?

Vanuit TOA geven we je hier graag inkijk in door in dit webinar onze nieuwe rekenopgaven en evaluatieroute te behandelen. Dit zijn twee belangrijke onderdelen met betrekking tot onze rekentoetsen en -examens. We hebben deze onderdelen afgestemd op het onderzoek dat Ruigrok NetPanel voor ons uitvoerde onder 166 rekendocenten. Daaruit bleek onder andere dat 83% van de docenten behoefte heeft aan rekenopgaven die aansluiten bij de belevingswereld van de student. Daarnaast wil 87% de ontwikkeling van studenten kunnen volgen. Benieuwd hoe onze opgaven en evaluatieroute voorzien in deze wens? Dat ontdek je in dit webinar.
​​​​​​​

Programma

  • TOA-adviseur Mechelina van der Burgh legt uit wat de evaluatieroute in TOA inhoudt. Van nulmeting tot voortgangstoets en examen.

  • Toetsontwikkelaar Jorien Laan en rekendocent Danny van Boxtel bekijken de voorbeeldopgaven in TOA. Ze gaan onder andere in gesprek over de tussenantwoorden en hoe en waarom de belevingswereld van de student verwerkt is in de opgaven. Ook behandelen zij het beoordelingsmodel. Tot slot laten ze zien hoe de rapportages die TOA biedt jou als docent inzicht geven in de voortgang van jouw studenten.
Onze sprekers 

Danny van Boxtel - Docent Rekenen bij ROC Mondriaan
Danny begon bij ROC Mondriaan als docent Sport & Bewegen. Inmiddels is hij ook toegewijd rekendocent en kijkt hij uit naar het geven van het nieuwe rekenonderwijs op zijn mbo.

Jorien Laan - Toetsontwikkelaar & Teamleider Onderzoek/Psychometrie bij Bureau ICE
Jorien is ruim vier jaar werkzaam bij Bureau ICE. Daar houdt ze zich bezig met de constructie, screening en normering van toetsen voor het onderwijs. Zo is ze ook intensief betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe rekenonderwijs in TOA.

Mechelina van der Burgh - Onderwijskundig Adviseur TOA bij Bureau ICE
Mechelina startte in augustus 2021 bij Bureau ICE. Ze bedient een groot aantal regio’s in Nederland en demonstreert verschillende onderwijsinstellingen het TOA Toetsplatform. 

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar