Webinar: Direct zicht op de kwaliteit van je scholen
Vanaf leerjaar 3 op weg naar 1F en 2F/1S

Bekijk webinar

Direct zicht op de kwaliteit van je scholen

Als bestuur ben je eindverantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit van je scholen en daarmee voor het behalen van de uitstroomniveaus 1F en 2F/1S. De onderwijsinspectie beoordeelt deze resultaten aan de hand van de opbrengst van de eindtoets in leerjaar 8. Om ervoor te zorgen dat jouw scholen op de eindtoets het gewenste resultaat laten zien, is het belangrijk om zicht te houden op de koers richting de uitstroomniveaus. Daarom monitor je op bestuursniveau naast de eindopbrengsten ook de tussenopbrengsten. Zo kun je tijdig bijsturen wanneer dat nodig is. 

Op dit moment worden binnen veel besturen keuzes gemaakt voor verschillende leerlingvolgsystemen. Ieder systeem vraagt om zijn eigen aanpak en analyse. Als IEP nieuw is binnen jouw bestuur, is het fijn om uitleg te krijgen over de resultaten zodat je zicht kunt houden op de IEP-scholen. Op dit moment worden binnen veel besturen zelfgemaakte formats gebruikt om uit te rekenen of voldoende leerlingen op weg zijn om uiteindelijk het uitstroomniveau te gaan behalen. Je zet de resultaten vanuit het LAS in je format en zo kun je berekenen hoe het ervoor staat op de scholen.

Goed nieuws! Zelf berekenen hoeft niet meer. IEP rekent dit voor jou uit; je ziet in één oogopslag hoeveel procent van de leerlingen op weg is naar de uitstroomniveaus 1F en 2F/1S in leerjaar 8. Én dat al vanaf leerjaar 3! Zo kun je al vanaf leerjaar 3 met één druk op de knop zien waar extra aandacht nodig is om ervoor te zorgen dat jouw scholen hun schoolambitie halen. In dit webinar laten we je zie hoe je gemakkelijk zicht kunt houden op de kwaliteit van je scholen, óók als er binnen jouw bestuur meerdere leerlingvolgsystemen zijn en je daarom geen gebruik maakt van de Bovenschoolse IEP Module. 
Presentatie door
Jochem Grimmelikhuizen en Joost Schouten

Duur
Ongeveer 30 minuten

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar met je collega's.